Wednesday, February 8, 2017

Petua atasi eczema

Wednesday, February 8, 2017,8:00 AM |
Assalammualaikum

Harini saya nak kongsikan salah satu testimoni daripaga pengguna minyak ikan shaklee.


ibu-ibu yang mana anaknya ada eczema boleh cuba menggunakan Omega Guard a.k.a Minyak Ikan Shaklee ini. InsyaAllah boleh nampak perubahan ketara.

Selain daripada eczema, anak-anak yang ada lelah pun boleh. Selain itu, Omega Guard ini bagus untuk perkembangan minda anak-anak sebab ada DHA, AHA dan sebagainya.

Klik sini --> Faedah Omega Guard

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya 
019-6609951
Read More...

Tuesday, February 7, 2017

Homestay di Klebang Melaka

Tuesday, February 7, 2017,8:00 AM |
Assalammualaikum

Harini saya ingin memperkenalkan salah satu homestay yang berada di Melaka iaitu :

D'pinang Homestay Melaka


Sekiranya anda tercari-cari homestay di Melaka, boleh cuba menginap di D'pinang Homestay Melaka. D'pinang Homestay ini terletak berhampiran dengan Pantai Klebang (+/- 1 km) dan Pantai Puteri/Tanjung Keling (+/- 3km). 

D'pinang Homestay merupakan sebuah rumah teres 3 bilik yang terletak betul-betul di tepi jalan besar. Ini adalah sangat memudahkan untuk  guest keluar dan masuk. 


Kadar harga :

RM200 - Hari biasa (Ahad hingga Khamis)
RM220 - Hari minggu / Jumaat - Sabtu / Perayaan / Cuti sekolah

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi nombor tertera.

019-6609951
019-4212782
012-7454751

atau boleh layari laman web dpinanghomestay.blogspot.my

Read More...

Monday, February 6, 2017

Selamat Datang Tahun 2017

Monday, February 6, 2017,11:42 AM |
Assalammualaikum.

Selamat Datang 2017. Dari hari ke hari mood untuk mengupdate blog semakin ke laut China Selatan. Tah bila lah nak aktif seperti dulu. Seronok bila baca semula post-post saya yang lama. Tak sangka banyak juga yang saya share melalui blog ni ye. Harap-harap apa yang saya share tu boleh membantu pembaca-pembaca yang mencari solusi melalui en. google. 

Saya harap sangat tahun ni saya aktif menulis kembali. penulisan ni adakalanya menghilangkan stress selain daripada shopping. hehehe. 

sekian sahaja catitan pendek daripada saya. 
wasalam. 
Read More...

Monday, September 19, 2016

Harga retail produk shaklee dengan gst

Monday, September 19, 2016,3:48 PM |
ASSALAMMUALAIKUM

Kemaskini Harga Retail Produk Shaklee dengan GST. 


Sustained Release Vita-C Plus98.05
Vita E Complex157.94
CarotoMax78.44
Peppermint Ginger Plus47.70
Garlic Complex50.35
OsteMatrix64.66
Vita Lea Iron Formula94.08
Alfalfa Complex (S)56.98
Alfalfa Complex (L)103.35
Lecithin55.65
B-Complex56.98
OmegaGuard144.16
NutriFeron192.13
Vivix503.50
DTX Complex164.30
GLA Complex96.73
Chewable Vita-C Plus 100mg39.75
Collagen Powder315.88
Meal Shakes - French Vanilla120.58
Performance Orange87.45
ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder with Vanilla Flavour159.00
Vita-Lea for Children117.66
Phytocol-ST208.82
Herb Lax55.65

KOS PENGHANTARAN/POS RM10.00

Boleh hubungi Hanie 019-6609951 untuk dapatkan harga istimewa.
Read More...

Wednesday, March 23, 2016

Return

Wednesday, March 23, 2016,4:30 PM |
Assalammualaikum dan selamat petang.

Haiii... hahaha tak tahu nak tulis tajuk apa, yang terfikir sekarang ni nak return. Return apa tu ye? hehehehe... return to gajin mengupdate blog. Blog pun dah berwajah baru tapi still malas lagi kan, xsyok la macam tu. 

Jadi sempena return ni, saya nak update gambar anak-anak syurga kesayangan saya. 

Ilman sungguh teruja bab-bab ambil gambar ni.

Sebenarnya banyak post maut mereka berdua bertukar menjadi tobot, tapi mama pilih satu je ye, kalau nak masuk semua berat blog mama n. hehehe

Yeahhhh.. ilman dapat upah, budak baik memang macam tu, terhantuk plak.

aisyyy.. sedapnya makan askrim setelah penat main playground kat Giant.

Ni hantar pakteh baha ke Klia, Pakteh nak ke Australia petik buah. Nanti saya buat entry pasal ni ye. Abg haq tak ikut sebab sekolah.

Gambar terbaru ilman. 

Read More...

Monday, January 4, 2016

Selamat Datang Ke Tahun 2016

Monday, January 4, 2016,11:19 AM |
Bismillahirahmanirahim

Assalammualaikum dan selamat pagi

Walaupun telah beberapa hari berlalu saya nak ucapkan selamat datang ke tahun 2016. Semoga tahun ini lebih bermakna, lebih diberkati oleh Allah, semoga Allah permudahkan urusan saya di dalam tahun 2016 ini. Pada tahun ini juga InsyaAllah bakal menambah bilangan ahli baru dalam keluarga saya. Semoga blog ini lebih meriah berbanding tahun-tahun sebelum ini. InsyaAllah amin. 



Read More...

Tuesday, September 15, 2015

#35EntrySept, DO's & DONT's untuk ibu mengandung

Tuesday, September 15, 2015,5:01 PM |
Apa yang anda rasakan apabila doktor kata "tahniah anda mengandung 2 bulan".  Perasaan saya ketika anak sulung tu rasa macam bercampur baur. Rasa tak sangka pun ada, happy pun ada, risau pun ada. Macam-macam rasa, Al-maklumlah anak sulong dan saya cepat lekat bak kata orang tua-tua bunting pelamin. Bila disahkan akan dapat anak kedua memang happy lah sebab nak bagi kawan kepada anak sulong saya tu. Anak ketiga, ehem-ehem dalam proses, InsyaAllah.

Berikut adalah DO's and DONT's untuk ibu mengandung: 


Anemia dengan ibu mengandung tu memang biasa dengar. Apa nasib sampai Warded ni, adehhhh..

Read More...

#35EntrySept, Promo YES Prenatal or Posnatal pack FREE sebotol Vita-lea

,4:18 PM |
Assalammualaikum dan selamat petang.

Harini saya nak kongsikan apa yang ditawarkan oleh pihak shaklee. Tawaran hebat sepanjang Sept ini khusus untuk ibu-ibu yang tercari-cari supplement sepanjang kehamilan dan juga selepas kehamilan. Yang best nya dengan setiap pembelian YES Prenatal atau Postnatal kita akan dapat FREE multivitamin shaklee iaitu Vita-Lea Iron Formula yang berharga RM88.75 (Tidak termasuk GST). 

Harga Prenatal dan Postnatal Pack adalah RM616.92 termasuk GST. Harga sama jadi apakah perbezaannya? Sila rujuk gambar dibawah. 


Bezanya adalah Prenatal ada mengandungi B complex dan Postnatal B complex itu ditukarkan dengan Alfalfa. Dan jangan lupa dengan setiap pembelian pack YES ini kita dapat FREE Vita-Lea Iron Formula. 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin ini boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut. 

Hanie 
ID 866973
019-6609951
emy_2912@yahoo.com.my

Read More...